Hur tar vi ...

The apartment in the old town


Palma de Mallorca

... oss till Mallorca?


Många vägar går till Rom och det är rätt lika när det gäller Mallorca.

SAS, Norwegian, GermanWings, FlyNiki, Lufthansa, Iberia, RyanAir, ...... , flyger dit beroende på säsong. Vi brukar använda en site som heter Skyscanner för att kolla vad som finns tillgängligt. Normalt är att lågprisflygarna inte flyger under lågsäsong typ november--mars.


Här är en länk där du kan kolla  ankommande /avgående flyg till/från Palma (PMI) i realtid.

En annan länk som hanterar information kring ankommande/avgående/förseningar etc.Från flygplatsen (PMI) går det utmärkt att åka buss 1 in mot Palma. Det tar ca. 10-15 minuter och kostar ca 5€/person. Det ska inte stå 1 Express på bussen om ni nu inte vill åka en längre tur. Hållplatsen ni ska gå av på heter Gabriel Alomar 39 och kommer direkt efter Joan Maragall.

Det går även utmärkt att åka taxi och då kostar det kring 20€. Se till att ha kontanter eller se till att ni väljer en taxi som kan ta kort.


Palma de Mallorca flygplats (IATA: PMI, ICAO: LEPA) (katalanska: Aeroport de Palma de Mallorca, spanska: Aeropuerto de Palma de Mallorca) är en internationell flygplats belägen cirka åtta kilometer öster om Palma de Mallorca, Spanien. Det är den tredje största flygplatsen i Spanien, efter Madrid-Barajas flygplats och Barcelonas internationella flygplats. Under sommarmånaderna är det en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa.


Länk till taxi:

Majorcataxiairport Här kan du förboka en taxi. På sidan kan du även få lite insperation vad du kan göra på Mallorca.

Här är ett annat taxibolag som du kan förboka via Internet.

I lägenheten finns information om taxibolag som du kan ringa om du vill åka taxi till t.ex. flyget.


Här är en länk till  hur du transporterar dig på Mallorca med buss och tåg. Mycket information.

En annan bra länk till information om bussar, bl.a.  vilka hållplatser som en buss stannar vid.